Аграрії закликали владу схвалити «економічне бронювання»

Українська зернова асоціація звернулася до Президента України, прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з підтримкою ініціативи так званого «економічного бронювання» задля збереження функціонування економіки країни та бронювання висококваліфікованих працівників, без яких неможлива подальша діяльність підприємств.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УЗА.

«Четвертий цикл бронювання призвів до відтоку військовозобов’язаних із прозорих компаній з офіційним працевлаштуванням. Оскільки прозорі та законослухняні компанії забезпечують належним чином виконання обов’язків щодо мобілізації і несуть на собі основний тягар цього процесу на відміну від тіньового бізнесу», – пояснили в асоціації.

УЗА наголосила, що робота агропромислових підприємств неможлива без наявності кваліфікованого персоналу з вузькою спеціальністю, знанням технологій, машин та механізмів, задіяних у виробництві, а також наявність всіх допусків для дотримання техніки безпеки праці, на підготовку якого потрібен час та досвід.

«Ми переконані, що для вирішення питання збереження висококваліфікованих працівників, а відтак збереження функціонування підприємств, потрібен додатковий механізм бронювання військовозобов’язаних – так зване «економічне бронювання». Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу, навіть за умови посилення мобілізаційних заходів», – йдеться у зверненні.

В асоціації впевнені, що такий механізм дозволить забезпечити подальше безперебійне функціонування агропідприємств, дасть можливість планувати  виробничі цикли, а значить – зберегти надходження до державного бюджету податків, за рахунок яких буде змога фінансувати Сили Оборони України.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *