Екофермерство

Озимий ріпак у 12-річній сівозміні із супутніми культурами — журнал Пропозиція

За площею обробітку та обсягом виробництва ріпак є другою за величиною олійною культурою у світі після сої. У традиційній чотирирічній сівозміні вирощування ріпаку, не кажучи вже про коротку трирічну сівозміну і монокультуру, залишається низка проблем, включаючи склеротиніозну гниль, сіру гниль,…

Читати даліОзимий ріпак у 12-річній сівозміні із супутніми культурами — журнал Пропозиція
Сорти картоплі різних кольорів: у чому їхні відмінності

Сорти картоплі різних кольорів: у чому їхні відмінності

Чи знали ви, що картоплю називають другим хлібом? Річ у тім, що вона входить до раціону практично кожної людини і з неї готують просто незліченну кількість страв. Нині у світі існує кілька тисяч сортів картоплі. Ми ж, приходячи на ринок…

Читати даліСорти картоплі різних кольорів: у чому їхні відмінності

Іспанські науковці створили салат, у 30 разів корисніший за звичайний

Науковці Іспанії розробили інноваційний метод біозбагачення листя та інших зелених рослинних тканин, збільшуючи в них вміст здорових речовин, таких як бета-каротин — основний попередник вітаміну А в раціоні людини. Про це говориться у повідомленні Політехнічного університету Валенсії (UPV), науковці якого разом…

Читати даліІспанські науковці створили салат, у 30 разів корисніший за звичайний

Віталій Рудченко: «Беззаперечно, технологія no-till працює та показує відчутні результати» — журнал Пропозиція

Цю технологію пробувати в своєму господарстві наважується далеко не кожен аграрій. Хоча no-till має ряд безсумнівних переваг: збереження ґрунтів, використання покривних культур, накопичення вологи та корисних елементів в ґрунті. Віталій Рудченко в своєму господарстві «БАУЕР-ПЛЮС» на практиці довів — навіть…

Читати даліВіталій Рудченко: «Беззаперечно, технологія no-till працює та показує відчутні результати» — журнал Пропозиція

Готові практичні рішення для сої за no-till — журнал Пропозиція

В аграрний бізнес приходять не тільки отримувати радість від вирощування тих чи інших культур, а й заробляти гроші. Тому й підхід до вибору технологій господарювання має бути зваженим та об’єктивним.   «У справі підвищення врожайності ми повинні думати як економити…

Читати даліГотові практичні рішення для сої за no-till — журнал Пропозиція

Як правильно використовувати покривні культури на полі — журнал Пропозиція

Покривні культури можна вирощувати на насіння, корм і для покращення родючості ґрунту. Сидерати, залежно від компонентів сумішей, здатні генерувати величезну кількість азоту в ґрунті, покращувати його структуру та «зв’язувати» ґрунт, запобігати проявам ерозії та вимиванню поживних речовин, пригнічувати бур’яни, накопичувати…

Читати даліЯк правильно використовувати покривні культури на полі — журнал Пропозиція

Поливальний робот: як інновації у зрошенні допомагають підвищувати врожайність насіння — журнал Пропозиція

Працюючи третій рік в умовах повномасштабної війни, фермери як ніколи прискіпливо ставляться до собівартості виробництва та намагаються зробити його максимально ефективним та рентабельним. І тому за можливістю продовжують інвестувати у сучасні технології. Наприклад, у нові зрошувальні системи, адже в умовах…

Читати даліПоливальний робот: як інновації у зрошенні допомагають підвищувати врожайність насіння — журнал Пропозиція

Отелення, енергія та кальцій: як поєднати протилежності — журнал Пропозиція

Забезпечення дійного стада якісною кормовою базою, збалансованою по основним поживним речовинам, мікро- та макроелементам, є першочерговим завданням для кожного тваринницького підприємства незалежно від обсягу виробництва і технічного забезпечення. Особливо гостро це питання стоїть у період підготовки тварини до отелення та…

Читати даліОтелення, енергія та кальцій: як поєднати протилежності — журнал Пропозиція

Діяти поступово, думати впевнено, працювати на випередження! — журнал Пропозиція

Економічний успіх молочного господарства залежить від багатьох виробничих складових, у тому числі і від рівня його технічного оснащення. Олександр Сторожук, засновник та генеральний директор ФГ «Степ» переконаний, техніку треба вибирати вдумливо та з таким розрахунком, щоб її вистачило не на…

Читати даліДіяти поступово, думати впевнено, працювати на випередження! — журнал Пропозиція

Науковці у Китаї виростили рис з м’ясом

Китайські біоінженери створили технологію виробництва багатого на поживні речовини рису з додаванням м’яса. Метод, перевірений у лабораторії, передбачає «вирощування м’ясних клітин безпосередньо на рисових зернах», пише South China Morning Post. Вчені «попередньо обробляють» зерна рису, а потім використовують їх для…

Читати даліНауковці у Китаї виростили рис з м’ясом

В Україні прискорюють відновлення пошкоджених війною сільгоспземель

У Сумській, Чернігівській, Київській, Миколаївській та Херсонській областях на початку червня 2024 року спільною українсько-британською командою науковців відібрано понад 300 зразків ґрунту з ділянок, що зазнали ураження внаслідок воєнних дій, для подальших лабораторних вимірювань концентрації потенційно токсичних мікроелементів. Про це…

Читати даліВ Україні прискорюють відновлення пошкоджених війною сільгоспземель

Американський фермер заощаджує 2 мільйони доларів на ресурсах за допомогою системи No-till — журнал Пропозиція

Близько 20 років тому Ріку Кларку, виробнику кукурудзи та сої з Вільямспорту, штат Індіана, набридло, що ґрунт вивітрюється та змивається з його ферми внаслідок обробітку ґрунту. «Я вирішив, що настав час спробувати щось інше», — каже фермер. Він почав з…

Читати даліАмериканський фермер заощаджує 2 мільйони доларів на ресурсах за допомогою системи No-till — журнал Пропозиція