Українські продукти в японських ресторанах

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів переговори з представниками японських фірм «Zensho» та «Maekawa», а також представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). У зустрічі також взяла участь заступник Міністра Оксана Осьмачко.

Учасники обговорили потенційні шляхи співпраці в аграрному секторі та торгівлі. Зокрема, йшлося про забезпечення японських закладів громадського харчування українськими товарами.

Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Zensho управляє 15 000 ресторанів у всьому світі, з яких 10 000 знаходяться в Європі. Отже, вони дуже зацікавлені в наших сільськогосподарських пропозиціях, зокрема в таких овочах, як картопля, капуста та цибуля. Крім того, нам потрібно створити овочесховища в Україні, оскільки нинішня нестача означає, що 35% овочів не доходять до споживачів. Наша співпраця може процвітати в таких сферах, як їжа. технології, м’ясне скотарство, вирощування рису та виробництво молочної продукції», – підкреслив Віталій Коваль.

Міністр зазначив, що ця ініціатива передбачає не лише експорт сільськогосподарської продукції до Японії, а й створення в Україні переробного підприємства з виробництва удону та рамену. Інвестиції в продукцію з доданою вартістю є вкрай важливими для України, оскільки розвиток глибокої переробки залишається одним із ключових пріоритетів Мінагрополітики.

«Це лише установча зустріч з представниками японської компанії. Я впевнений, що разом ми створимо ще не одну історію успіху. Сама назва компанії «Zensho» перекладається з японської як «переможний, успішний бізнес». Відрадно, що вони не лише визнають потенціал для співпраці з українськими підприємствами, а й прагнуть інвестувати у розвиток аграрного сектору України», – підкреслив Міністр.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *