Для отримання ніжних, соковитих і ароматних кабачків не потрібно особливих зусиль. Це досить просто — просто подбайте про підгодівлю врожаю і пам’ятайте, чого слід уникати, радить Ukr.Media .
Початкове підживлення має відбутися через тиждень після сходів, коли розвинуться 2-3 справжніх листка. У цей час необхідно внести азотні добрива. Наприклад, можна розмішати 1 столову ложку сечовини в 10 літрах води або 1 столову ложку аміачної селітри в такому ж обсязі води. Крім того, можна використовувати розчин 0,5 л пташиного посліду, розведеного в 10 л води.
Другу підгодівлю сидератами слід провести через 1,5 тижні після першої. Третину відра заповніть зеленою травою і додайте води. Накрийте кришкою і залиште на сонці приблизно на тиждень. Суміш готова, коли з’явиться піна.
Важливо вчасно зібрати врожай. Регулярно збирайте плоди; не можна допускати, щоб вони переростали. Слід пам’ятати, що незібрані овочі можуть перешкоджати розвитку нових зав’язей. Крім того, уникайте надмірної підживлення рослин. Якщо ви попередньо добре заповнили посадкову яму необхідною сумішшю, то кількість підгодівлі можна скоротити вдвічі.
Джерело: ukr.media