Українські фруктові концентрати є в кожній десятій пляшці соку у світі

Як повідомляє propozitsiya.com міністр аграрної політики Віталій Коваль, кожна десята пляшка соку у світі виробляється з українських фруктових концентратів за підсумками його відвідин підприємства TBF Group у Львівській області.

TBF Group займається переробкою фруктів, овочів і ягід вже більше двох десятиліть. Заснована в 2003 році, компанія зараз управляє п'ятьма підприємствами в різних регіонах України. Разом ці підприємства щосезону перевалюють близько 300 тис. тонн сировини.

Продукція компанії доступна не тільки на українському ринку, а й експортується в ЄС та США. Заводи TBF Group спроектовані відповідно до сучасних стандартів з використанням енергоефективних технологій і замкнутого циклу виробництва, що дозволяє мінімізувати відходи.

Під час війни компанія не тільки підтримувала своє виробництво, але й вийшла на новий напрямок – біоетанол. До кінця 2024 року буде запущена перша лінія заводу Westnol. Тут щомісяця виробляється 4,5 тис. кубометрів біоетанолу, переважно з кукурудзи, з обсягом переробки 11,5 тис. тонн щомісяця. Є плани збільшити виробництво в чотири рази.

Крім біоетанолу, компанія також виробляє супутні продукти, такі як сухе дистилятне зерно (DDGS), кукурудзяна олія, а також готується запустити виробництво зрідженого вуглекислого газу (CO2).

«Цей приклад справді надихає. Завдання Мінагрополітики – перетворити Україну з аграрної в агроіндустріальну державу. Одним із шляхів цього є розвиток глибокої переробки», – наголосив Віталій Коваль.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *