Закупівельні ціни на свинину продовжують зростати

Закупівельні ціни на свнину продовжують зміцнюватись наприкінці весни.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

Під час цінових перемовин операторів ринку живця свиней котирування на свиней забійних кондицій переглянули на 1-2,5 грн/кг у бік підвищення. Зокрема, ціни закупівлі на основні товарні обсяги коливалися в межах 60-62 грн/кг, а ситуативно відхилення від цього діапазону не перевищувало 2 грн/кг. Середньоринкова ціна склала 61,6 грн/кг, додавши 2,5% до минулотижневої позначки.

«Представники м’ясопереробки відзначають досить млявий перебіг реалізації у кінці весни. Утім, констатують і деяке зменшення пропозиції кондиційної свинини як через зменшення розміру партій в окремих постачальників живця, так і через поступове зниження середньої забійної маси тварин. Крім цього, тиск пропозиції свиней більшої за стандартну масу поступово знижується.

Хоча більшість операторів не готова прогнозувати подальшу зміну цін, деякі з них вважають, що це урівноважить послаблення активності торгівлі, тож щонайменше підтримуватиме ціни на досягнутому рівні чи сприятиме їх подальшому зміцненню», — підсумували в асоціації. 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *