Обсяги забою великої рогатої худоби (ВРХ) у квітні поточного року в господарствах усіх категорій склали 20 тис. т, що на 12% менше порівняно до березня, але на 10% більше порівняно до квітня 2023 року.
Про це говоритсья у повідомленні Асоціації виробників молока.
У січні — квітні 2024 року в Україні було вироблено 67,4 тис. т яловичини, що на 1% менше порівняно до минулорічного періоду. На підприємствах було вироблено 42% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення — 59%.
Обсяги забою ВРХ на підприємствах у квітні склали 8,3 тис. т, що на 17% більше порівняно до березня поточного року і на 27% більше, ніж торік. У січні – квітні 2024 року промисловий сектор виробив 28,2 тис. т яловичини, що на 3% більше порівняно до минулорічного періоду.
У господарствах населення обсяги забою ВРХ у квітні 2024 року склали 11,7 тис. т і зменшились на 32% порівняно до березня поточного року і на 3% порівняно до квітня 2023 року. В січні – квітні 2024 року присадибний сектор виробив 39,2 тис. т яловичини, що на 3% менше порівняно до минулорічного періоду.
«Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, не тільки ВРХ, але й свиней, овець, птахів у січні – квітні 2024 року склали 1 млн 71,1 тис. т, що на 6% більше порівняно до минулорічного періоду», — зазначили в асоціації.
Близько 61% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій в таких областях:
- Вінницька — 227,9 тис. т;
- Черкаська — 156,5 тис. т;
- Дніпропетровська — 129,4 тис. т;
- Київська — 74,1 тис. т;
- Львівська — 66 тис. т.
Джерело: agroportal.ua