Ситуація зі споживанням крохмалю на ринку України останніми роками змінюється дуже динамічно. За інформацією українських виробників та відкритих джерел, ще до повномасштабного вторгнення росії його споживання всередині країни складало 12 тис. т. Сьогодні ринок крохмалю зменшився, і внутрішнє споживання сягає приблизно 8 тис. т.
Проте за останні декілька років Україна з імпортера крохмалю перетворюється на експортера. За цей час побудовано низку сучасних підприємств, оснащених імпортним обладнанням, які переробляють картоплю на крохмаль: ТОВ «Товстеньківський крохмальний завод», компанія CPG та ПБП «Вимал».
Про це AgroPortal.ua розповів т.в.о. директора ПБП «Вимал» Сергій Лазар. Саме це підприємство є найбільшим виробником крохмалю в Україні та має два виробничих майданчики.
Джерело: agroportal.ua