На Херсонщині відновлюють консервний завод

Міністр агрополітики України Віталій Коваль під час робочої поїздки на південь відвідав херсонське підприємство ФОП «Червєнков», яке спеціалізується на переробці та консервуванні сільськогосподарської продукції.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Мінагрополітики.

Підприємство займається виробництвом і реалізацією різноманітної продукції: соків, зеленого горошку, томатної пасти, квасолі, консервованих огірків і томатів, а також різних салатів. Вся продукція виготовляється у скляних банках, без використання синтетичних консервантів, барвників, ароматизаторів і ГМО. 

До війни підприємство виробляло близько 600 тонн продукції на місяць, однак внаслідок окупації зазнало значних втрат, оцінюваних у понад 35 млн гривень.

Попри труднощі, підприємство не зупиняється і вже розпочало відновлення своїх потужностей. Наразі на заводі запущено лінію з консервації овочевої продукції.

«Попри все керівництво не здається і вже відбудовує завод. Такі підприємства – надихають. Вони не лише продовжують працювати, вірячи у мирне майбутнє України, але й сприяють наповненню бюджету воюючої країни», – зазначив Віталій Коваль.

Міністр наголосив на важливості розвитку підприємств, які формують додану вартість. 

«Ми повинні розвивати глибинну переробку, щоб Україна могла експортувати не лише сировину, а й готову продукцію. Мета Мінагрополітики – перетворити країну з аграрної на агроіндустріальну державу», – додав Коваль.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *