Міністр агрополітики України Віталій Коваль під час робочої поїздки на південь відвідав херсонське підприємство ФОП «Червєнков», яке спеціалізується на переробці та консервуванні сільськогосподарської продукції.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Мінагрополітики.
Підприємство займається виробництвом і реалізацією різноманітної продукції: соків, зеленого горошку, томатної пасти, квасолі, консервованих огірків і томатів, а також різних салатів. Вся продукція виготовляється у скляних банках, без використання синтетичних консервантів, барвників, ароматизаторів і ГМО.
До війни підприємство виробляло близько 600 тонн продукції на місяць, однак внаслідок окупації зазнало значних втрат, оцінюваних у понад 35 млн гривень.
Попри труднощі, підприємство не зупиняється і вже розпочало відновлення своїх потужностей. Наразі на заводі запущено лінію з консервації овочевої продукції.
«Попри все керівництво не здається і вже відбудовує завод. Такі підприємства – надихають. Вони не лише продовжують працювати, вірячи у мирне майбутнє України, але й сприяють наповненню бюджету воюючої країни», – зазначив Віталій Коваль.
Міністр наголосив на важливості розвитку підприємств, які формують додану вартість.
«Ми повинні розвивати глибинну переробку, щоб Україна могла експортувати не лише сировину, а й готову продукцію. Мета Мінагрополітики – перетворити країну з аграрної на агроіндустріальну державу», – додав Коваль.
Джерело: propozitsiya.com