Як правило, після збору яблук садівники пакують їх у ящики і транспортують у підвал або виставляють на балкон, передає Ukr.Media .
Фахівці сходяться на думці: цей спосіб дозволяє фруктам залишатися свіжими довше, ніж просто залишати їх на столі.
Однак ви можете продовжити їх довголіття, і одним з корисних засобів для цього є прополіс, який можна придбати в аптеках.
Для приготування розбавленого спиртового розчину прополісу змішайте 100 г прополісу з 0,5 л спирту, занурте яблука в розчин на кілька секунд, потім ретельно просушіть їх перед тим, як помістити в ящики. Такого об’єму розчину достатньо для переробки 100 кг яблук.
Це ефективний, хоча і не єдиний спосіб продовження свіжості яблук.
Інший варіант – використовувати харчову соду, приготувавши 5% розчин, який, як і попередній спосіб, володіє антисептичними властивостями.
Як варіант, можна замочити яблука, зібрані восени, в розчині йоду (продається в аптеках як засіб для полоскання рота) на 10-15 хвилин перед тим, як покласти їх у льох, або вибрати 2-4% розчин хлориду кальцію з аптеки і замочити в ньому яблука на 1 хвилину.
Щоб збільшити термін служби яблук, їх також можна обробити гліцерином або бджолиним воском. Саліцилова кислота є ще одним інгредієнтом, який іноді використовується. Ці речовини допомагають захистити фрукти від втрати вологи, бактерій і грибків, таким чином гарантуючи, що вони залишатимуться свіжими та візуально привабливими протягом тривалого періоду.
Джерело: ukr.media