Перед Великоднем свинина подорожчала на 5%.

За тиждень до Великодня живі свині на забій подорожчали на 5,5% порівняно з попереднім тижнем.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

«Активна закупівля свинини напередодні Великодня в поєднанні зі зниженням наявності кондиційованого промислового живого м’яса призвела до подальшого зростання цін. Отже, більшість партій живого м’яса цього тижня закуповувалося за цінами від 89 до 92 грн/кг. Хоча іноді спостерігалися дещо нижчі ціни, середня ринкова ціна схиляється до нижньої межі цього спектру і становить 89,2 грн/кг. (+5,5% порівняно з минулим тижнем)», – відзначають аналітики.

Оцінки м’ясопереробників щодо тенденцій торгівлі напередодні святкових вихідних показують різні думки. Деякі повідомляють, що показники продажів нижчі, ніж ті, які спостерігалися напередодні Великодня в попередні роки. Інші, однак, вказують на відновлення попиту та стверджують, що падіння обсягів продажів узгоджується зі зменшенням місткості ринку та рівня внутрішнього виробництва.

«Враховуючи це, разом із початком сезону пікніків і шашликів м’ясопереробники в основному очікують або короткочасну стабілізацію цін в діапазоні 90-93 грн/кг, або подальше зростання цін через сезонне пожвавлення споживчої активності в умовах обмежених поставок кондиційної свинини», – підсумували в асоціації.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *