Через нестачу сезонних працівників у Франції, роботизована машина збиратиме спаржу

Джерело фото: FreshPlaza

Сільськогосподарська галузь Франції, як і багатьох інших європейських країн, протягом кількох років страждає від значної нестачі сезонних робітників. Щоб вирішити цю проблему, Sylektis створила перший у Франції автономний збиральний комбайн для спаржі під назвою AsperCut.

Цю інформацію надає FreshPlaza.

AsperCut використовує систему штучного інтелекту з технологією 3D-розпізнавання, яка точно визначає місцезнаходження пагонів спаржі, зупиняється для збору врожаю, одним рухом зрізає спаржу та укладає її в ящики. Цей метод забезпечує високоякісний збір, одночасно зменшуючи пошкодження, які часто трапляються під час ручного збору.

Конструкція AsperCut вирізняється простотою. Вона складається з трьох основних компонентів: шасі, механізму збору врожаю та модуля штучного інтелекту. Машина має розміри 4 метри в довжину, 2,5 метра в ширину та 2,5 метра у висоту, важить 3,5 тонни та оснащена генератором для автономної роботи.

Спочатку AsperCut призначався для збору врожаю білої спаржі, але зараз його розробляють у модульну платформу, яка також сприятиме збору врожаю зеленої спаржі.

Головна мета AsperCut — це не стільки скорочення витрат, скільки зменшення залежності від сезонних працівників. Наразі 50% спаржі, що споживається у Франції, імпортується, і численні фермери не можуть збільшити виробництво через брак робочої сили.

Перші продажі AsperCut очікуються у 2025 році, а передсерійне виробництво – у 2026 році. Машина продаватиметься через місцевих дилерів, які забезпечуватимуть необхідне обслуговування. У майбутньому AsperCut може бути модифікований для збору врожаю інших культур, зокрема винограду.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *