Виробництво курячого м'яса в Україні залишається стабільним, незважаючи на триваючий конфлікт, і коливається від 1,3 до 1,4 мільйона тонн на рік протягом 2021-2024 років.
Згідно зі статистикою Спілки птахівників, на десятку провідних компаній припадає майже 79% виробництва курячого м’яса в Україні, повідомляє Forbes Ukraine.
Десятка провідних виробників курки виглядає наступним чином:
МХП — виробляє 748,1 тис. тонн, займає 53% ринку, а виручка становить 3,05 млрд доларів.
«Дніпровський птахокомплекс» – 79,9 тис. тонн, з часткою ринку 5,7%, та виручкою у розмірі 5,8 млрд. грн.
«Агро-Овен» – 75,3 тис. тонн, займаючи частку 5,4%, з виручкою, що сягнула 1 млрд. гривень.
Група «Авестерра» — 52,5 тис. тонн, частка 3,7%, дохід 494 млн грн.
«Птахокомплекс Губін» – 44 тис. тонн, із загальною виручкою 1,5 млрд. гривень.
«Улар» – 41,4 тис. тонн, маючи 3% частку ринку, з виручкою на рівні 3,6 млрд. гривень.
Агро-Рось — 15,8 тис. тонн, що претендує на частку 1,1%, та виручка 1,2 млрд грн.
«Снятинська птахофабрика» – 13,9 тис. тонн, з часткою 0,99%, та виручкою 682 млн. грн.
«К Агроінвест Трейд» – 9,4 тис. тонн, з часткою 0,67%.
«Подільський бройлер» – 4,9 тис. тонн, займаючи частку 0,35%, з виручкою 238 млн. гривень.
Україна експортує приблизно 40% свого виробництва курятини. Основними імпортерами у 2024 році були Нідерланди, Саудівська Аравія та Словаччина.