Один з найбільших фестивалів сирного мистецтва в Україні відбудеться у Мистецькому Арсеналі

27-28 вересня у Києві в Мистецькому Арсеналі відбудеться один з найбільших фестивалів сирного мистецтва в Україні – ProCheese Awards 2025. На відвідувачів чекає продуктовий ярмарок та дегустації, розважальні зони та благодійні акції, виступ гурту KADNAY, показ мод колекції одягу на сирну тематику та національні конкурси сирів та сироварів.

ProCheese Awards 2025 об’єднає українських та міжнародних виробників сиру, професіоналів та поціновувачів в одному місці. Протягом 27-28 вересня Мистецький Арсенал перетвориться на центр популяризації споживання сиру та поєднає смак, мистецтво та гастрономічні експерименти.

Серед запланованих заходів:

  • дегустації понад 200 видів сиру від українських та іноземних виробників;
  • сирний ринок та фудкорти;
  • майстер-класи від бренд-шефів та експертів;
  • дитячі зони з розвагами для найменших;
  • 27 вересня для відвідувачів також виступить гурт KADNAY.

За словами організаторів, концепція заходу полягає у розкритті творчих граней через створення сиру та експериментування з ним як об'єктом мистецтва. Темою премії ProCheese Awards 2025 стане поєднання сиру та моди. Зокрема, 27 вересня відбудеться показ мод колекції одягу на сирну тематику «Cheese Couture» від українських дизайнерів. Натхненні смаком та текстурами сиру, учасники конкурсу створять власні витвори модного мистецтва, а переможця обере журі – представники сфер медіа, культури, дизайну та мистецтва.

Оксана Чернова, співзасновниця ProCheese Awards, експертка з сиру

Мода та сир мають більше спільного, ніж здається. В обох випадках відбувається еволюція смаку, текстури, гра зі звичним для створення чогось нового. Як і в моді, тренди народжуються в сирі – із землі, з традицій, з простоти. Шовк, бавовна, молоко – все це дари природи, які стають мистецтвом у руках людини. І саме уява та талант перетворюють їх на творіння, які хочеться носити чи куштувати знову і знову.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *