Оновлена методологія розрахунку показників продовольчої безпеки

Кабінет Міністрів України вдосконалив методологію визначення основних показників продовольчої безпеки.

Відповідну постанову «Про затвердження Методики розрахунку показників продовольчої безпеки» було прийнято на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Міністерства економіки, екології та сільського господарства.

Зазначається, що необхідність прийняття документа зумовлена тим, що методологія вивчення основних показників продовольчої безпеки, закріплена в Постанові Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 року № 1379 «Деякі питання продовольчої безпеки», не відображає реальних тенденцій, що існують на українському та світовому ринках.

«Цей документ також прийнято з метою гармонізації та вдосконалення українського законодавства, зокрема в частині реалізації Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року», – зазначили у міністерстві.

Резолюція дозволить створити єдиний інструментарій для оцінки стану продовольчої безпеки з урахуванням сучасних методологій, зокрема тих, що рекомендовані Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *