Свинина займає 36% у м’ясному раціоні українців

Українці споживають 36% свинини від всієї м’ясної продукції на рік.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль під час наради з представниками громадських організацій м’ясної галузі, повідомляє пресслужба Мінагрополітики. 

«Це хороший показник. Водночас експорт свинини складає всього 3 тис. т щороку. Ці показники потрібно змінювати», — вважає він. 

Також на зустрічі підняли питання боротьби з африканською чумою свиней. Зокрема, посилення заходів біобезпеки, аби запобігти поширенню хвороби. Мінагрополітики надіслало лист до Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE) Європейської комісії щодо можливості використання незареєстрованих у ЄС вакцин, переліку зареєстрованих вакцин та досвіду інших країн стосовно ефективності їх застосування.

Також міністерство попросило сформувати перелік спеціальностей, яких сьогодні потребує галузь свинарства, аби скоригувати державне замовлення та забезпечити галузь відповідними кадрами.

Уточнюється, що станом на 1 жовтня 2024 року в Україні нараховується 4,9 млн поголів’я свиней (станом на 1.01.2022 року — 5,6 млн поголів’я). Виробництво свинини за 9 місяців 2024 року склало 487 тис. т. Згідно з прогнозами, рівень споживання свинини на одну особу в Україні в 2024 році складе 19,4 кг.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *