Чому досвідчені господині не поспішають позбуватися води після ополіскування крупи

Готуючи гарнір, важливо пам’ятати про важливість промивання каші. Хоча багато господинь промивають рис лише для видалення зайвого крохмалю та отримання пишної каші, ми радимо робити те саме з гречкою, пшоном, булгуром, вівсянкою та кускусом. Хоча це не завжди зручно та може додати кілька додаткових хвилин до приготування вечері, варто враховувати шлях, який пройшла каша, перш ніж потрапити на упаковку. Як зазначає Ukr.Media, краще не ризикувати.

Крім того, ми обговоримо, як використовувати воду, що залишається після цього процесу. Дійсно, не викидайте воду після промивання зерен! Вона багата на корисні елементи, такі як кремній, фосфор, магній та залізо, які необхідні для ваших кімнатних рослин!

Як промивання зерна може бути корисним для кімнатних рослин

Як і у випадку з будь-яким іншим підживленням рослин, існують правила, яких слід дотримуватися під час використання води від промитого зерна. Давайте розглянемо це детальніше.

  • Якщо ви нещодавно пересадили рослину у свіжий ґрунт, слід почекати 2 місяці, перш ніж підживлювати її водою, що залишилася після промивання зерна. Спочатку ґрунт містить усі необхідні поживні речовини в достатній кількості.
  • Завжди поливайте рослини звичайною водою під час внесення добрив. Це захищає квіти від надмірно концентрованих поживних речовин.
  • Також слід розбавити добриво, якщо рослина виглядає слабкою або хворою.
  • Майте на увазі, що удобрювати горщики не потрібно протягом усього року. Ця процедура потрібна лише навесні та влітку.
  • Виявляється, що натуральне добриво для кімнатних рослин завжди було легкодоступним! За допомогою цього домашнього розчину ви збагатите свої квіткові горщики необхідними мікроелементами без жодних витрат! Запам’ятайте цей метод і поділіться ним зі своїми друзями, які також люблять кімнатне садівництво.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *