Щоб гарбуз дозрів великим і був смачним і солодким, спочатку необхідно виростити розсаду. Досвідчені городники знають, що для цього необхідно правильно вибрати і підготувати насіння, інформує Ukr.Media.
Також їм добре відомо, що посів насіння безпосередньо у відкритий ґрунт не дає хороших результатів. Особливо там, де несприятливий клімат.
Після того, як сіянці будуть перенесені на грядки, важливо доглядати за ними. Врахувати слід кілька факторів — місце посадки, частоту поливу і час прищипування.
Як доглядати за посадженим гарбузом
Розсаду потрібно поміщати на теплі грядки або в компостну купу. Також підійдуть лунки з гноєм або курячим послідом, накриті плівкою.
Поливати ці баштанні слід рідко, але добре — не менше одного відра під корінь. Однак робити це треба після цвітіння і тоді, коли гарбузи стають за розміром більше, ніж кулак. Як тільки плоди дозріють, полив варто припинити зовсім.
Що стосується прищипування, то і тут є свої неписані правила. Для того, щоб ці баштанні виросли великі і смачні, на кожній рослині бажано залишити тільки один гарбуз.
А перед цим, коли батіг виріс довше 150 см, треба відрахувати по чотири-шість листочків після кожного плоду і відрізати інші, тим самим видаливши точку росту. Тож рослина кине всі сили на дозрівання плодів.
Джерело: ukr.media