Правильне зберігання зібраних помідорів є важливим для їх швидкого дозрівання, як повідомляє Ukr.Media.
Важливо зазначити, що помідори слід збирати з рослин лише після досягнення ними технічної стиглості. Це свідчить про те, що плід досяг потрібного розміру та починає змінювати свій колір. Тому багато досвідчених садівників вирішують збирати зелені помідори та давати їм дозріти в приміщенні. Цей метод допомагає захистити урожай, особливо враховуючи ризик ураження помідорів фітофторою до середини серпня.
Щоб плоди дозріли якомога швидше, вкрай важливо забезпечити їм оптимальні умови. Перш за все, життєво важливо підтримувати правильну температуру. Помідори погано переносять холод. Навіть повністю стиглі помідори не слід класти в холодильник. В ідеалі помідори слід зберігати в темному, сухому та теплому місці з температурою близько +25 градусів.
Зазвичай плоди розкладають у ящиках шарами, перекриваючи їх газетами або папером. Ящик можна поставити на полицю, і помідори слід щодня перевіряти на стиглість. Як правило, за таких умов помідори червоніють у найкоротші терміни. Стиглі плоди потім можна використовувати для переробки або вживати свіжими.
Джерело: ukr.media