Полуниця не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Її вживання може уповільнювати процеси старіння мозку та покращувати короткочасну пам'ять, інформує Ukr.Media.
Також полуниця містить фенольні сполуки, такі як біофлавоноїди, які мають антиоксидантні властивості.
А ще там високий вміст вітаміну С, необхідного для виробництва колагену.
Крім іншого, полуниця багата на вітаміни групи B, калій, марганець і клітковину, що робить цю ягоду відмінним вибором для здорового харчування.
Звичайно, найкраще їсти свіжу, тільки зібрану полуницю. Але як зробити, щоб рослини були здоровими, а ягоди можна було їсти одразу з грядки.
Два найкращі підживлення для полуниці
Експерти рекомендують покращити смакові якості полуниці за допомогою золи та кропиви.
Склянку золи потрібно додати в 1 л гарячої води, а потім розмішати з 10 л води.
Поливають полуницю під корінь. Проводити таку процедуру потрібно раз на тиждень.
Також золу можна розсипати між грядками полуниці. Вона насичуватиме рослини корисними речовинами.
Кропива також допоможе збагатити ґрунт. Для цього потрібно заповнити цебро кропивою і залити водою. Дати настоятися чотири дні. Після цього процідити і розвести у співвідношенні 1 л настою на 10 л води. Вносити по 0,5 л під кожен кущ один раз на 30 днів.
Джерело: ukr.media