Яєчну шкаралупу заведено вважати неймовірно ефективним дачним засобом, інформує Ukr.Media.
Городники використовують тверду оболонку яєць для підживлення рослин, для поліпшення стану ґрунту і для боротьби зі шкідниками.
Дачники люблять шкаралупу за натуральність, безпеку і дешевизну.
Однак експерти зазначають: яєчні залишки далеко не завжди є ефективними.
У багатьох випадках їх використання є безглуздим. Особливу увагу варто звернути на три поширені помилки.
Заповнення дефіциту кальцію
Ні для кого не секрет, що яєчна шкаралупа є чудовим джерелом кальцію. Саме тому багато городників часто вносять цей засіб у ґрунт.
Але в більшості випадків у цьому немає ніякого сенсу. По-перше, городні культури рідко стикаються з дефіцитом вищеназваного мікроелемента.
По-друге, якщо рослині й не вистачає кальцію, то справа не у відсутності останнього, а в неможливості засвоїти цей компонент.
Боротьба з вершинною гниллю
Всупереч поширеній думці, тверда оболонка яєць зовсім не допомагає боротися з цією поширеною недугою.
Боротьба зі шкідниками
Заведено вважати, що розсипання шматочків яєчної шкаралупи навколо рослини — це вірний спосіб захистити городню культуру від черевоногих молюсків.
Вважається, що гострі шматочки залишають пошкодження на тілах равликів і слимаків. У підсумку шкідники залишають грядку.
Насправді молюски непогано захищені від подібної небезпеки. Тому вищеописане застосування шкаралупи не має жодного сенсу.
Джерело: ukr.media