Садівники, стомлені спекою, вже передчувають момент, коли зможуть розчистити вільні грядки. Тим не менш, залишається можливість продовжувати сіяти та збирати другий урожай.
У цьому немає нічого незвичайного: серпень, як правило, менш спекотний, а дні коротші, що робить його ідеальним часом для редиски, дайкона, редиски, лобо та інших культур, які добре ростуть влітку. Ви можете садити різноманітну листову зелень, зелену цибулю, буряк і моркву, призначені для вирощування пучків…
Простий та ефективний підхід — почати із зелених та ароматичних культур (таких як кріп, крес-салат, коріандр тощо). Якщо діяти швидко, можна отримати кілька живців, оскільки зелень має здатність до багаторазової регенерації.
Пізніше можна сіяти цибулю на зелень, горох, а також ранні та суперранні сорти буряка та моркви для пучкового виробництва. Звичайно, коренеплоди можуть бути не особливо великими, і врожайність не зрівняється з весняною, але вони будуть свіжими та придатними для тривалого зберігання.
Пекінська капуста винагородить вас своїм урожаєм до кінця літа, а чорна редька встигне дозріти. Після цього будуть готові редька та дайкон. Їх можна буде збирати через 20-30 днів після посіву. Осіння редька, як правило, м’яка, солодка та соковита.
Крім того, серпень – це період для сидератів. Зараз можна сіяти гірчицю, горох, фацелію та інші рослини… Як тільки зелень досягне висоти 15 см, її можна перегорнути, заробивши сидерати в ґрунт.
Варто також зазначити, що агротехніка літнього посіву подібна до тієї, що використовується при весняному посіві.
Джерело: ukr.media