Правила сушіння часнику після збору врожаю з грядки, яка збережеться до весни

Правильне сушіння часнику так само важливе, як і його вирощування. Після збору врожаю важливо правильно висушити часник — таким чином його можна зберегти до березня!

Для початку важливо зібрати часник у потрібний момент, щоб запобігти розтріскуванню головок. Слідкуйте за черешками часнику: верхівка повинна почати жовтіти, а нижнє листя – підсихати. Однак не варто чекати, поки весь черешок пожовтіє – це може призвести до розтріскування часнику та розкриття цибулини, як повідомляє Ukr.Media.

Далі часник слід розкласти одним шаром на ящику з отворами для забезпечення належної циркуляції повітря та витримати тиждень у затіненому місці, подалі від прямих сонячних променів, щоб він висох. Ідеальний температурний діапазон становить 25-35 градусів Цельсія. Достатня вентиляція є важливою; за її відсутності на часнику може з'явитися пліснява. За жодних обставин часник не можна піддавати впливу прямих сонячних променів, оскільки він може підгоріти та зіпсуватися під час зберігання.

Після того, як часник повністю висохне, можна або сплести сухі стебла разом, або обрізати їх приблизно до 5 см від головки часнику та помістити в ящик. Таким чином, часник збережеться до березня!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *