Як повідомляє Ukr.Media, наші предки ніколи не боролися з врожайністю помідорів.
Здавалося, ніби вони володіли якимись чарами; інакше як би вони пояснили той факт, що щорічно все в їхніх садах рясно процвітало!
Насправді, старше покоління добре знало біологію рослин і мало ефективні методи удобрення. Вони уникали використання будь-яких комерційних хімікатів.
Як тільки почнуть формуватися грона плодів, верхівки рослин слід прищипнути, тим самим спрямуючи всю енергію та поживні речовини рослини на дозрівання плодів.
Одночасно можна своєчасно видаляти нижнє листя, щоб рослина не витрачала зайву енергію на підтримку зелених частин. Це також покращить циркуляцію повітря навколо рослин.
Крім того, бажано зменшити полив приблизно за місяць до очікуваного збору врожаю, оскільки це сприятиме розвитку менш кислої та водянистої консистенції плодів.
Щоб пришвидшити процес дозрівання помідорів, подумайте про полив рослин спеціальним добривом.
Слід змішати 1 склянку деревної золи з 10 літрами води та внести літр цієї суміші на кожну рослину.
Саме завдяки цим різним методам плоди швидше дозрівають і розвивають свої яскраві кольори.
Джерело: ukr.media