Кілограм черешні бренду “Черешня Хігасіне” з префектури Ямагата продали на аукціоні в Токіо за 1,45 мільйона ієн (майже $10 тис.), це стало рекордом для бренду, повідомляють закордонні ЗМІ з посиланням на телеканал NHK.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
У місті Хігасіне префектури Ямагата, яка славиться на всю країну своєю черешнею, виробляється найбільша кількість цих плодів. Місто створило свій бренд черешні, яка відповідає суворим стандартам розміру, кольору та смаку.
У 2023 році один кілограм цього сорту було продано на 50 тисяч ієн ($320) дешевше.
Префектура Ямагата традиційно вважається постачальником найсмачнішої черешні в Японії – 75% усієї виробленої в Японії черешні посідає цю префектуру. Зазвичай перші плоди з’являються наприкінці весни та влітку, але є і новорічний сорт, який надходить у продаж у перші дні року. У січні 2021 року коробка з 500 грамами черешні нового врожаю була продана на перших у році торгах у префектурі Ямагата за один мільйон ієн ($9,8 тис.).
Технологія вирощування багато в чому пояснює високу ціну. Дерева ростуть у спеціальних діжках. З червня до початку жовтня їх поміщають у холодильник, а потім переносять у теплицю. У теплиці вдень підтримується температура 25 градусів, вночі близько 13 градусів.
Джерело: propozitsiya.com