Приготувати борщ коштує втричі дорожче

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, ціни на овочі борщового набору зросли в середньому втричі, розповіла Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м. Львів.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз «Шувар».   Нині на ринку “Шувар” у Львові середні ціни на основні овочі “борщового набору” становлять:  

  • картопля стандарт: 21 грн/кг (минулоріч було 9 грн/кг);
  • капуста білоголова: 25 грн/кг (минулоріч було 6,8 грн/кг);
  • морква стандарт: 21,5 грн/кг (минулоріч було 7 грн/кг);
  • буряк столовий: 15 грн/кг (минулоріч було 7,5 грн/кг);
  • цибуля ріпчаста жовта: 15 грн/кг (минулоріч було 10,5 грн/кг).

Така ситуація зумовлена несприятливими погодними умовами, які вплинули на врожайність, а також підвищенням витрат на виробництво та логістику.   Деякі позиції, такі як капуста та цибуля, можуть бути в дефіциті через зниження врожайності, що призводить до збільшення імпорту для задоволення внутрішнього попиту.   Прогнози на кінець 2024 – початок 2025 року вказують на можливе подальше зростання цін на овочі “борщового набору” через сезонне зменшення пропозиції та підвищення витрат на зберігання.  Очікують щомісячне підвищення цін на 2-3% у зимовий період.   Таким чином, приготування борщу в 2024 році стало дорожчим порівняно з попередніми роками, і тенденція до зростання цін, ймовірно, збережеться до початку 2025 року. 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *