На поточному тижні на українському ринку з’явилися перші партії абрикосу з місцевих господарств. Більшість виробників повідомляють про зниження врожайності абрикосу через весняні заморозки. Нагадаємо, що ранній настання теплої та сонячної погоди цієї весни призвело до того, що фруктові сади на півдні України зацвіли в середньому на 2 тижні раніше від визначених термінів. Тому заморозки у травні стали згубними для врожаю кісточкових.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit
За словами самих аграріїв, погодні умови дозволили їм цього року вийти на ринок у середньому на тиждень раніше, ніж на рік раніше. Проте вже зараз вони висловлюють занепокоєння з приводу нового сезону. Абрикос поки що пропонується до продажу невеликими партіями по 35-50 грн/кг ($0,86-1,23/кг), що в середньому на 32% дешевше, ніж минулого року.
При цьому, незважаючи на обмежену пропозицію, попит на цю продукцію досить стриманий, оскільки якість фруктів часто не влаштовує покупців.
Джерело: propozitsiya.com