Аграрії Вінниччини виконали збір цукрових буряків з 40% оброблюваних земель.
Cередня продуктивність склала 430,2 центнерів з гектара, що перевищує минулорічний показник на 29 ц/га, інформує Вінницька ОВА.
«Зараз функціонують всі п’ять цукрових підприємств. Вони переробили близько 500 тис. т цукрової сировини та виготовили близько 70 тис. т цукру», — повідомляє установа.
Також у регіоні завершено обмолот зернових та зернобобових культур на території 437,0 тис. га. Зібрано понад 2,4 млн т зерна при середній врожайності 55,5 ц/га. Зокрема, кукурудзу на зерно зібрали на ділянці приблизно 3 тис. га, при цьому середня продуктивність становить 70,8 ц/га.
Збір соняшнику виконано на половині запланованих територій при продуктивності 33,2 ц/га, що більше ніж торік, а сої — на 63% площ при продуктивності 23,2 ц/га, що відповідає рівню минулого року.
Крім цього, посів озимих зернових проведено на одній третині від запланованих площ. Під врожай 2026 року прогнозується засів озимих зернових на території 328,3 тис. га, у тому числі озимої пшениці — на 305 тис. га, озимого ячменю — на 22 тис. га, озимого жита — на 1,3 тис. га.
Источник: www.agroportal.ua