Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів шукає можливості для розширення асортименту української продукції, дозволеної для постачання до Китаю.
Про це заявив перший заступник голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів України Олег Осіян під час зустрічей з китайськими партнерами в рамках 6-го Міжнародного семінару з безпеки харчових продуктів BIOEASY, який відбувся в Китаї. Цей захід став платформою для обміну досвідом у сфері безпеки харчових продуктів, ознайомлення з передовим світовим досвідом та встановлення ділових контактів між українськими та китайськими компаніями, повідомляє прес-служба відомства.
Олег Осіян зазначив, що Державна служба з питань продовольства та захисту прав споживачів України продовжує відкривати нові можливості для українських виробників, що сприятиме розвитку аграрного сектору та збільшенню економічного потенціалу країни. Крім того, триває робота над підготовкою ще п'яти нових протоколів, які значно розширять можливості експорту української продукції до Китаю:
- пшеничне борошно;
- корм для домашніх тварин;
- м'ясо птиці (експорт/імпорт);
- яловичина (розширена номенклатура);
- кукурудза (оновлені вимоги).
Держпродспоживслужба нагадала, що у 2025 році для України було відкрито китайський ринок гороху та продуктів дикого вилову водних організмів.
Источник: www.agroportal.ua