Сім секретів догляду для вирощування гарної цвітної капусти

Догляд за будь-яким видом капусти практично однаковий — необхідний регулярний полив, прополювання і розпушування грунту, у різних видів капусти одні і ті ж шкідники, внесення добрив можна проводити за однією схемою. Однак при вирощуванні цвітної капусти є невеликі хитрощі, які дозволять отримати якісні великі голівки цвітної капусти, інформує Ukr.Media.

Хитрощі вирощування цвітної капусти:

  • Цвітну капусту на бідній землі без добрив не виростити. У червні капусту потрібно підживлювати азотними добривами — настоєм коров'яку, настоєм з бур'янів або розведеною сечовиною (1 столова ложка добрива на 10 літрів води). Цвітна капуста на першому етапі повинна сформувати потужну розетку листя, тільки сильні рослини дадуть великі головки суцвіть.
  • У липні удобрюйте капусту комплексним добривом з розрахунку 30 г на 1 кв. м. Мінеральні добрива для капусти можна замінити деревною золою, бо в ній міститься, крім фосфору і калію багато мікроелементів необхідних для зав'язування капусти.
  • Прискорює зав'язування головок цвітної капусти позакореневе підживлення борною кислотою. Позакореневе підживлення капусти борною кислотою потрібно проводити в липні. Для цього 5 г борної кислоти розчиніть в склянці гарячої води, а потім додайте в 10-літрове відро води. Отриманим розчином обприскайте капусту по листю у вечірній час.
  • Капуста любить підгортання, це сприяє утворенню додаткових корінців, підгорнуті рослини менше страждають від різких перепадів вологості ґрунту.
  • З моменту появи зав'язі у цвітної капусти розміром з кулачок в центрі листових розеток важливо стежити за вологістю ґрунту, не допускати пересихання. Капусту краще поливати потрохи, але часто, зволожуючи лише верхній шар ґрунту. У спеку капусту добре поливати зверху по листю через розбризкувач, тоді рослини не будуть страждати від спеки.
  • Суцвіття цвітної капусти ближче до часу дозрівання звільняється від листя, але під сонячними променями головка цвітної капусти жовтіє, швидше зацвітає, втрачаючи свій гарний молочний колір і ніжність суцвіть. Щоб отримати якісний урожай, листя цвітної капусти зв'яжіть в пучки над головками, тоді суцвіття довго залишаються білими, ніжними і не зацвітають.
  • Не можна довго тягнути зі зрізанням голів цвітної капусти, після того як вони досягти максимального розміру. При перетримці голова цвітної капусти розпадається, починає цвісти, при цьому набуваючи жовтого відтінку, стає грубою.
  • Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *