Часник є корисною та широко культивованою культурою, яку зазвичай садять восени. Тим не менш, навесні після танення снігу листя часнику часто починають жовтіти, передає Ukr.Media .
Це явище часто пояснюють ущільненням ґрунту взимку та утворенням кірки. Тому грядки з озимим часником і цибулею слід обережно розпушувати, щоб коріння отримували достатню кількість кисню. Однак на цьому етапі бажано утриматися від удобрення рослин.
Через два тижні можна приступати до підгодівлі часнику. Для оптимального результату грунт повинен бути достатньо прогрітий: температура на глибині 10 сантиметрів повинна бути не менше 8-10 градусів, для точного вимірювання використовуйте термометр. У цих умовах часник зможе більш ефективно засвоювати необхідні поживні речовини.
Початкова весняна підгодівля озимого часнику – аміачна селітра, яка забезпечує рослини легкодоступним азотом. Для приготування розчину змішайте 20 грам селітри і 20 грам сульфату магнію в 10 літрах води.
Сульфат магнію забезпечує часник не тільки магнієм, але і сіркою, яка є важливою для росту цибулинних рослин, у тому числі часнику. Бажано також додати в суміш добрив стимулятор росту коренів, оскільки це прискорить розвиток кореневої системи, що в кінцевому підсумку призведе до збільшення розміру цибулини.
Навколо зубчиків часнику сформуйте ямку глибиною приблизно 8 см і залийте в неї розчин добрива. Після внесення добрив ямку закрийте, щоб мінімізувати втрату вологи.
Додатково можна використовувати органічні добрива, наприклад, деревну золу. Цей матеріал багатий фосфором, кальцієм, калієм і численними мікроелементами. Для підгодівлі рекомендується використовувати суху деревну золу, вносячи приблизно півсклянки на квадратний метр.
Джерело: ukr.media