У першому кварталі 2025 року виробництво свинини в Європейському Союзі досягло 21,2 мільйона тонн. Цей показник відображає незначне зниження на 0,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Цю інформацію надає EuroMeat з посиланням на дані Європейської комісії.
Підкреслюється, що стабільний рівень виробництва, незважаючи на скорочення поголів'я худоби, сприяв збільшенню ваги туші.
І навпаки, експерти очікують, що скорочення поголів'я племінних свиноматок призведе до зниження виробництва свинини протягом другої половини року.
Європейська комісія наголошує, що африканська чума свиней продовжує бути основним фактором ризику для свинарів у Європі.
Наразі споживання свинини залишається стабільним у річному обчисленні після зростання, зафіксованого у 2024 році, що пояснюється конкурентними цінами.
Аналітики прогнозують, що експорт свинини з ЄС цього року скоротиться на 3%, становиючи 2,86 мільйона тонн. Це пов'язано зі зниженням конкурентоспроможності порівняно зі свининою з Бразилії, США та Канади, зростанням очікувань щодо виробництва у Великій Британії та Китаї, а також з триваючим антидемпінговим розслідуванням у Китаї.
Тим часом, імпорт свинини до Європи, за прогнозами, зросте на 1% порівняно з минулим роком, досягнувши 100 тисяч тонн.
Джерело: agroportal.ua