Категорія Екофермерство

Іспанські тепличники застосовують світлову технологію для боротьби зі шкідниками

Пристрій Biocaptur, який розробила ATG Ingeniería для контролю томатної мінуючої молі (Tuta absoluta), пройшов сертифікацію CAAE для органічного виробництва. Про це пише FreshPlaza. «Світлова технологія Biocaptur відкриває нову еру в боротьбі зі шкідниками в сільському господарстві, — говорить інженер Антоніо…

Китайці почали робити рис із картоплі

Крохмальний продукт у формі рису, виготовлений з картоплі за новою технологією обробки, проходить початкові виробничі та продажні випробування в провінції Юньнань на південному заході Китаю. Виробнича лінія запрацювала в листопаді, пише Xinhua. Як зазначається, новий продукт має потенціал для переробки…

Українську кукурудзу готують до космічних місій NASA та SpaceX

Вінницька компанія «Мнагор» долучилася до програм NASA та компанії SpaceX стосовно адаптації цукрової кукурудзи для космічної місії на Місяць та Марс. Про це SEEDS розповів засновник і директор компанії Михайло Нагорняк. Він зазначив, що отримав він від NASA та SpaceX…

Як вирощують кольорову моркву на Київщині — журнал Пропозиція

Морква буває не лише помаранчевою. Кольорові коренеплоди цієї культури вже давно користуються великою популярністю в світі. Більшість коренеплодів моркви, яку ми вирощуємо сьогодні, має яскравий оранжевий колір, проте, за думкою науковців, перша одомашнена морква була саме фіолетова та біла. «Морква…

Який батат краще вирощувати на українських ґрунтах та як започаткувати бізнес на переробці волоського горіха: історії переможців конкурсу бізнес-ідей «Агрокебети. Рости своє» — журнал Пропозиція

З початку запуску урядового проєкту “єРобота” у липні 2022 року грантові кошти на започаткування або розширення власної справи, за інформацією Міністерства економіки України, отримали 10 400 українців.   До цієї кількості восени 2024 року додалося ще 10 підприємців зі Львівщини,…

Василь Українець: «Я експериментую на полях, для мене це цікавий досвід» — журнал Пропозиція

Василь Українець, власник ТОВ «ВІТАКЕМ» на початку війни був змушений релокувати своє підприємство на Рівненщину та розвивати бізнес фактично з нуля Василь Українець, власник ТОВ «ВІТАКЕМ» на початку війни був змушений релокувати своє підприємство на Рівненщину та розвивати бізнес фактично…

Як у спеку отримати врожай цибулі більше 100 т/га. Практика господарства з Миколаївщини — журнал Пропозиція

В Україні, мабуть, немає такого фермера, який професійно займаючись вирощуванням цибулі, не знав би та не сіяв у себе на полях цибулю компанії Bejo У фермерському господарстві Сергія Жолобенка в с. Зелений Гай, що на Миколаївщині, під овочі цього року…

CLAAS connect : управління машинами, управління фермою та цифрові послуги — все на одній платформі — журнал Пропозиція

На початку жовтня компанія CLAAS запустила нову інформаційну платформу CLAAS connect для фермерів у тридцяти трьох країнах світу (всі країни ЄС, Україна, Австралія, Нова Зеландія та Аргентина). Україна не випадково стала однією з перших держав у світі, де платформа стартувала,…

Визначено найкращий стартап у foodtech-секторі

У межах цьогорічного New Food Summit відбулася сесія стартап-пітчингу, організована за партнерства CIVITTA Україна і Radar Tech, із презентацією восьми стартапів у foodtech-секторі. На огляд журі були представлені інноваційні розробки — від рішення для визначення фертильності корів та сервісів агророзстрочки до…

Озимий ріпак у 12-річній сівозміні із супутніми культурами — журнал Пропозиція

За площею обробітку та обсягом виробництва ріпак є другою за величиною олійною культурою у світі після сої. У традиційній чотирирічній сівозміні вирощування ріпаку, не кажучи вже про коротку трирічну сівозміну і монокультуру, залишається низка проблем, включаючи склеротиніозну гниль, сіру гниль,…