Екофермерство

Китай вирощує кукурудзу з високим вмістом білка, щоб замінити імпортну сою

Сільськогосподарські дослідники в Китаї працюють над новими сортами кукурудзи з високим вмістом білка, які могли б замінити соєві боби в харчуванні тварин. Цей розвиток подій може змінити залежність Китаю від імпортного зерна, повідомляє MSN. Було зазначено, що в останні роки…

Читати даліКитай вирощує кукурудзу з високим вмістом білка, щоб замінити імпортну сою

Вирощені в лабораторії м’ясо-молочні продукти стануть реальністю за два роки

Споживачі у Великобританії можуть знайти м’ясо та молочні продукти, вирощені в лабораторії, доступними для придбання протягом наступних двох років, оскільки Агентство харчових стандартів Великобританії (FSA) розпочинає програму, спрямовану на прискорення їхнього регулювання та виходу на ринок. Про це повідомляє Farminguk.…

Читати даліВирощені в лабораторії м’ясо-молочні продукти стануть реальністю за два роки

Коли важкі виклики відточують навички — Журнал «Пропозиція».

Як фермер із Полтавщини виграв грант на модернізацію техніки та активно впроваджує сучасні агротехніки Українським аграріям вдається як зберегти землю, так і примножити свої господарства, використовуючи інноваційні агротехнології. Власник фермерського господарства «Вишневе Агро» Володимир Різун спочатку не прагнув бути фермером,…

Читати даліКоли важкі виклики відточують навички — Журнал «Пропозиція».

На ринку з'являться 6 нових сортів цукрових буряків

Британська дослідницька організація буряка (BBRO) опублікувала переглянутий список рекомендованих сортів на 2026 рік, що включає шість нових сортів, які демонструють підвищену врожайність, стійкість до вірусних захворювань і толерантність до бурякової цистоподібної нематоди. Про це повідомляє Farmers Weekly. Три з цих…

Читати даліНа ринку з'являться 6 нових сортів цукрових буряків

Українські вчені планують вивести нові сорти коріандру

До кінця десятиліття українські дослідники планують розпочати наукові роботи, які сприятимуть розвитку селекції коріандру. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник директора з наукової роботи Інституту землеробства степу НААН України Віталій Іщенко. «Наразі наші селекційні програми для еспарцету та коріандру…

Читати даліУкраїнські вчені планують вивести нові сорти коріандру

Вчені використовують ШІ для виявлення сальмонели в цибулі

Анас Алсобех, доцент кафедри інформаційних технологій Університету Південного Іллінойсу в Карбондейлі, розробляє систему штучного інтелекту (AI), призначену для раннього виявлення сальмонели в цибулі. Його дослідження зібрало 150 000 доларів США від Національного інституту харчових і сільськогосподарських наук Міністерства сільського господарства…

Читати даліВчені використовують ШІ для виявлення сальмонели в цибулі

Cтрип-тілл та покривні культури для збільшення прибутків. Американський досвід — журнал Пропозиція

Поєднання покривних культур і смугового обробітку ґрунту дає змогу американським фермерам отримати максимальну користь від покривної культури протягом весняних місяців.  Ось як один фермер з Іллінойсу застосовує цю технологію для вирощування кукурудзи,  сої та сумішей покривних культур.   З самого…

Читати даліCтрип-тілл та покривні культури для збільшення прибутків. Американський досвід — журнал Пропозиція

Поєднання no-till та покривних культур накопичує органічну речовину в ґрунті та скорочує витрати — журнал Пропозиція

Практика американського фермера показала, що покривні культури можуть допомогти зменшити використання хімікатів та скоротити норми внесення азоту.  Задовго до того, як був створений ринок квот на викиди вуглецю, що надавав фермерам фінансові стимули для впровадження ґрунтозахисних практик, таких як no-till…

Читати даліПоєднання no-till та покривних культур накопичує органічну речовину в ґрунті та скорочує витрати — журнал Пропозиція

Трансформація агро: від кліматостійких ферм до космічних харчових систем

Зі стрімким зростанням населення Землі й виснаженням природних ресурсів потреба у трансформації харчових систем стала як ніколи нагальною. Вагенінгенський дослідницький університет об’єднав представників 148 наукових установ світу, щоб вирішити одну з найважливіших проблем сучасності. Для цього університет організував конкурс ReThink…

Читати даліТрансформація агро: від кліматостійких ферм до космічних харчових систем

Українська команда перемогла на хакатоні NASA з продуктом для аграріїв

Команда студентів Київського авіаційного інституту здобула перше місце у категорії Galactic Impact на глобальному хакатоні NASA International Space Apps Challenge. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Facebook. «NASA International Space Apps Challenge — хакатон, який обʼєднує розробників, дизайнерів, науковців…

Читати даліУкраїнська команда перемогла на хакатоні NASA з продуктом для аграріїв

Науковці з’ясували, що екстракт листя огірка діє проти шкідників на картоплі

Науковці Ґентського університету (Бельгія) зробили прорив у біоборотьбі з сільськогосподарськими шкідниками. Екстракти листя сімейства огіркових (Cucurbitaceae) впливають на боротьбу з нематодами в картоплі. Про це пише журнал «Агроном». Дослідники з лабораторій професора Тіни Кіндт та Свена Мангелінкса виявили біологічно активні…

Читати даліНауковці з’ясували, що екстракт листя огірка діє проти шкідників на картоплі

Іспанські тепличники застосовують світлову технологію для боротьби зі шкідниками

Пристрій Biocaptur, який розробила ATG Ingeniería для контролю томатної мінуючої молі (Tuta absoluta), пройшов сертифікацію CAAE для органічного виробництва. Про це пише FreshPlaza. «Світлова технологія Biocaptur відкриває нову еру в боротьбі зі шкідниками в сільському господарстві, — говорить інженер Антоніо…

Читати даліІспанські тепличники застосовують світлову технологію для боротьби зі шкідниками