В Україні у червні спостерігалося помітне зростання цін на м'ясо.
Це підтверджують результати моніторингу продукції, проведеного асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (UKAB).
«Найбільш значні коливання спостерігалися в м’ясному секторі, де ціни стрімко зросли. Зокрема, яловичина (гуляш) щомісяця зросла на 6% – до 336 грн/кг, що на 20% вище, ніж у попередньому році. Курятина зазнала ще більшого зростання: ціни на філе зросли на 11% – до 222 грн/кг (+39% річних), ціни на стегна – на 28% – до 154 грн/кг (+39% річних), а ціни на тушку – на 25% – до 110 грн/кг (+42% річних)», – зазначають експерти.
Тим часом ціна на свинячу шию залишилася незмінною на рівні 330 грн/кг, хоча це все ще на 31% вище за минулорічний рівень.
«Значне зростання цін на курятину частково можна пояснити вищими витратами на корми, тоді як зростання цін на яловичину відбувається в умовах обмеженої пропозиції», – уточнюють експерти.
Джерело: agroportal.ua