Молоко та м’ясо не можна продавати без документів, що підтверджують ідентифікацію тварин.

Ідентифікація та реєстрація тварин є важливим аспектом державної політики, спрямованої на узгодження законодавства України зі стандартами Європейського Союзу. Ці процеси здійснюються на національному рівні у сфері тваринництва та є обов'язковими для всіх фермерських господарств, незалежно від структури їхньої власності.

Цю інформацію надала Львівська філія Державного підприємства «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», яка наголосила, що згідно із Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», вся худоба, що утримується на фермах, включаючи велику рогату худобу, свиней, коней, овець та кіз, підлягає обов’язковій ідентифікації. Це законодавство стосується як юридичних, так і фізичних осіб, які займаються розведенням, утриманням, продажем, забоєм, утилізацією тварин, наданням послуг зі штучного запліднення або організацією виставок. Закон закладає основу для створення системи постійного моніторингу здоров’я тварин та ветеринарно-санітарного стану на всіх фермах країни.

«Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин слугує ефективним механізмом виявлення, локалізації, контролю та ліквідації хвороб тварин в Україні, а також запобігання переміщенню хворих або потенційно інфікованих тварин. Завершення процесу ідентифікації та реєстрації надає власнику право продавати молоко та м’ясо своїх тварин. Основною метою ідентифікації є постійний нагляд за переміщенням тварин та забезпечення відстеження походження продукції тваринництва на всіх етапах її розповсюдження — від ферми до споживача», — зазначають у Львівській філії Державного підприємства «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин».

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *