Коригування цін на сире молоко в квітні було точним.
Про це повідомляє Інфагро.
Було помічено, що темпи зниження цін на сировину почали сповільнюватися через підвищення рівня експорту та очікування збільшення попиту на внутрішньому ринку.
«Однак обставини для бізнесу залишаються невизначеними. Сезонний пік виробництва молочної сировини ще не досягнутий, а масовий експорт, який триває, не приносить значних прибутків, він спрямований насамперед на пом’якшення ризиків, пов’язаних із накопиченням і управлінням обмеженими операційними фінансовими ресурсами», – уточнюють аналітики.
Крім того, вони відзначають, що в світлі падіння цін на масло в Європі оптимізм переробників тепер значною мірою залежить від підвищення споживчого попиту в травні. Якщо цього не станеться, ринкова рівновага може призвести до подальшого зниження закупівельних цін.
«Поточний діапазон закупівельних цін на молоко сільськогосподарських підприємств у першій половині місяця переважно коливався від 15,4 до 16,7 грн/кг без ПДВ. Склалася незвичайна ситуація, коли відносно невеликі обсяги молока часто мають вищі ціни, ніж холдинги та великі ферми (які виробляють понад 20 тонн молока на добу)», — зазначають аналітики.
Ціна сирого молока, виробленого в господарствах населення, переважала в діапазоні від 9,0 до 10,5 грн/кг без ПДВ. У квітні вперше за тривалий період змінилася не лише верхня, а й нижня межа цінового спектру, яка опустилася нижче 10 грн/кг.
«Останніми тижнями також спостерігається підвищена увага з боку українського бізнесу щодо спалаху ящуру в Угорщині та Словаччині. І на фермах, і на переробних підприємствах вводяться обмежувальні та профілактичні заходи», – підсумували в «Інфагро».
Джерело: agroportal.ua