Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини у липні сягнула 193,3 грн/кг, що на 0,8%, або 1,5 грн/кг більше червневого показника.
Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».
«Найпомітніше (на 3,3%) росла ціна сезонно популярної позиції — свинячого ошийка. Свинячі вирізка та стейк подорожчали на 1,2% та 1,7% відповідно, тоді як зміна цін на лопатку та корейку обмежилася 1% та 0,8%. Водночас грудинка та стегно, навпаки, стали доступнішими (-2,6% та -1,7%), що трохи пригальмувало приріст середніх цін на свинину», — уточнюють в асоціації.
За даними експертів, хоча попит на свинину залишається досить чутливим до зміни цін на прилавках, їх коливання у липні було незначним, а на динаміку торгівлі впливали інші чинники.
«Так, постачальники торговельних мереж та спеціалізованих м’ясних магазинів протягом місяця відчули уповільнення реалізації у період тривалих відключень електроенергії та максимальних температур. Натомість зі стабілізацією електроживлення та зниженням температур вони відзначили пожвавлення попиту. Додатковим чинником, що підтримує зацікавленість споживачів у цьому виді м’яса, є те, що цього липня охолоджені м’ясні напівфабрикати зі свинини коштували у середньому на 6% дешевше, ніж рік тому, тоді як курятина, навпаки, подорожчала на 4%», — зауважили в АСУ.
Джерело: agroportal.ua