Прогнозується, що загальний обсяг виробництва яловичини в Європейському Союзі знизиться у 2025 році, головним чином через скорочення племінного поголів'я на 1,3% порівняно з попереднім роком, що в результаті становитиме 6,73 мільйона тонн.
Цю інформацію надає EuroMeat з посиланням на статистику Європейської комісії.
«Падіння виробництва на початку року у провідних країнах-виробниках яловичини (Франції, Іспанії та Німеччині) було збалансовано помірним зростанням в Ірландії, Італії та Польщі», – уточнили аналітики.
Зазначається, що зростання цін на велику рогату худобу призвело до збільшення ваги туші яловичини в ЄС протягом першого кварталу 2025 року, що сприяло зростанню ваги туші на 2% у річному обчисленні за цей період.
Водночас очікується, що споживання яловичини в ЄС залишиться стабільним на рівні 9,9 кг (-0,9% у річному обчисленні) на людину.
Крім того, очікується, що у 2025 році загальний експорт яловичини з ЄС скоротиться на 4%. Експерти зазначають, що підвищені ціни роблять продукцію ЄС менш конкурентоспроможною порівняно з південноамериканськими пропозиціями з Бразилії та Аргентини.
Тим часом імпорт яловичини до ЄС може зрости на 5% у річному обчисленні та досягти 370 000 тонн, оскільки поставки з країн Меркосур зростають.
Джерело: agroportal.ua