За місяць м'ясо подорожчає на 10%.

Вартість м'яса в Україні зростає, багато в чому через подорожчання зернових продуктів.

Про це в коментарі Главреді заявив голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він зазначив, що яловичина незмінно розглядається як преміальний варіант м’яса в Україні, ціна на яку є вищою, ніж інші сорти.

«Виробництво яловичини у нас обмежене, оскільки немає сильної культури її споживання. Українці, як правило, віддають перевагу свинині, а через нижчу вартість — курятині. Відповідно, очікується, що ціни на яловичину найближчим часом залишаться відносно стабільними», — констатував він.

Експерт зазначив, що на ціноутворення цього м’яса впливають урожайність і вартість зерна, яке використовується на корм і споживання худобі.

Він також уточнив, що це також стосується ціноутворення на продукцію зі свинини та птиці.

«Наразі ціни на м’ясо зростають через високу вартість зерна, що виникає через перехідні запаси між урожаєм минулого року та новим. Важливо підкреслити, що з початком повномасштабного вторгнення в Україну поголів’я великої рогатої худоби та свиней почало скорочуватися. Це створює виклики на ринку, оскільки недостатня пропозиція для задоволення існуючого попиту», – зазначив Марчук.

На його думку, говорити про можливе падіння цін на свинину чи яловичину найближчим часом зайве. Натомість у пікові періоди свят — Великдень і травень — ціни на це м’ясо, ймовірно, зростуть приблизно на 10%.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *