Скільки може зберігатися гарбуз, і де його краще класти на зиму – садівник усе пояснив

Експерт пояснив, як зберігати гарбуз правильно / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Шкоду і користь гарбуза неодноразово обговорювали, а ось те, як його правильно зберігати вдома – недостатньо розкрита тема.

Експерт із садівництва Дрю Суейнстон розповів виданню Homes & Gardens, що гарбуз можна зберігати до 6 місяців. За відомостями експерта, тривалість зберігання залежить від того, який сорт цієї культури було зібрано, і чи правильно її зберігали.

Садівник наголосив, що цю культуру необхідно зібрати до заморозків, залишити трохи стебла і стежити, щоб вона ніде не була пошкоджена (у пошкоджених місцях може початися гниття):

Для тривалого зберігання гарбуз залишають у теплому місці на 1-2 тижні і просушують за температури близько 27 градусів.

Садівник додав, що його не можна зберігати в холодильнику, оскільки там занадто волого і холодно.

Де краще зберігати гарбуз у домашніх умовах

Експерт порадив після збору відправляти культуру в приміщення, в якому температура становить близько 16 градусів, а вологість – від 50 до 70%. Гарбуз не можна класти на голу землю чи бетон – його потрібно тримати над підлогою, інакше він гнитиме.

Завдяки використанню соломи, картону чи дерев’яних піддонів гарбузи можуть бути підняті над землею і залишаться сухими. “Ще більш ідеальним було б зберігання їх на стелажах чи ґратчастих полицях”, – поділився садівник.

Гарбузи не можна класти дуже близько один до одного – потрібно, щоб між ними могло вільно циркулювати повітря. У такому разі плоди не почнуть швидко псуватися.

Читайте також:Як часто потрібно прати постільну білизну: поради експертів Як часто потрібно прати постільну білизну: поради експертівЩо краще - пральний порошок чи гель: відповідь експерта Що краще – пральний порошок чи гель: відповідь експерта

Цікаві новини – що вже писали про гарбуз

Раніше УНІАН дізнався, як готується смачний гарбуз у духовці. Для приготування страви знадобляться, зокрема, родзинки та яблука, горіхи, а також мед.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *