Картопля яблуку не товариш: які фрукти й овочі не можна зберігати разом

Хочете, щоб ваш урожай залишався свіжим і смачним якомога довше? Тоді важливо знати про правильне зберігання овочів і фруктів, інформує Ukr.Media.

Секрет правильного зберігання

  • Етилен — ворог свіжості: Плоди виділяють газ етилен, який прискорює їхнє дозрівання і старіння.
  • Різні плоди — різний вплив: Деякі плоди виділяють багато етилену, інші — мало. Також є плоди, чутливі до етилену, і не чутливі.

Таблиця «сусідства»

  • Плоди, що виділяють багато етилену: яблука, груші, абрикоси, авокадо, помідори, банани, манго.
  • Плоди, чутливі до етилену: всі види капусти, морква, салат, зелень, перець.
  • Плоди, чутливі до етилену меншою мірою: цибуля, картопля, селера, кукурудза, огірки.

Помідори, огірки, перець, будь-яка капуста, селера, персики, груші, ківі, авокадо — можуть зберігатися разом. Яблука, банани, абрикоси, чорниці, черешня, вишня, ріпчаста цибуля, картопля, морква, кукурудза — не повинні зберігатися поруч.

Додаткові поради

  • М'ясо, яйця, молочні продукти та гриби не слід зберігати поруч з овочами та фруктами, оскільки вони можуть увібрати їхній запах.
  • Гриби не слід зберігати поруч з овочами, фруктами та іншими продуктами через сильний запах.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Один коментар

  1. […] Картопля цього сорту відрізняється найвищим вмістом крохмалю. Через це її можна дуже легко перетравити. Використовуйте білу картоплю, готуючи пюре і крем-супи. Також пам’ятайте, що така картопля може досить сильно загустити бульйон. Цей момент слід обов’язково враховувати під час готування перших страв. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *