Україна за п'ять років збільшить виробництво фундука втричі. Імпортери готові платити більше за якість

Першу експортну партію фундука з України здійснив агрохолдинг «Галс Агро». Загалом до Італії було відправлено 40 тонн горіхів, що є першим урожаєм із нещодавно створеного саду. Під час приймання товару покупець підвищив ціну з 9 до 10 євро за кілограм за очищене ядро. Середня ціна фундука в шкаралупі становила 3,45 євро за кілограм.

Про це повідомив керівник проектів агрохолдингу «Галс Агро» Юрій Стрілець під час вебінару «Новітня ера фундукових садів. Назустріч успіху».

Висока якість — вигідна ціна

«Ми ще не розбиваємо горіхи, оскільки не досягли наших можливостей переробки. Вихід ядер склав 47,7%, що досить вражаюче для молодого виробника горіхів. Італійці оцінили, що наші лісові горіхи не пошкоджені клопами. Вони ретельно перевірили всю партію на наявність цього шкідника. Вони також виявили мінімальну кількість плісняви, хоча умови зберігання були простими: після миття та сушіння до 6%, продукція просто зберігалася в ангарі», – зауважив Юрій Стрілець.

У 2018 році «Галс Агро» заклала 500 га плантації фундука в південній частині Київської області за італійською технологією та сортами. Увесь фруктовий сад має переваги від автоматизованого крапельного зрошення. Наразі компанія перебуває в процесі переоформлення дозволів на водокористування, але останній рік вони стикаються з відмовами.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *