Вартість борщового набору на гуртовому ринку “Шувар” суттєво змінилася протягом року, розповіла Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м. Львів.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз «Шувар».
На сьогодні, ціни на основні інгредієнти для приготування борщу порівняно з минулим 2023 роком змінилися наступним чином:
- капуста: вартість знизилася у 4 рази, з 36.5 грн/кг до 8 грн/кг;
- картопля: вартість зросла у 3 рази, з 6 грн/кг до 20 грн/кг;
- буряк: вартість зросла у 5 разів, з 6 грн/кг до 29 грн/кг;
- цибуля: вартість знизилася у 2 рази, з 45 грн/кг до 26.5 грн/кг;
- морква: вартість знизилася у 2 рази, з 49 грн/кг до 20 грн/кг.
Ціни на сезонні овочі влітку можуть змінюватися залежно від кількох факторів: врожайність, попит і пропозиція, логістика та постачання, а також енергетичні витрати. Якщо будуть часті відключення світла, як минулого року, ціни можуть зростати через витрати на генератори для теплиць. Аналогічна ситуація спостерігалася в попередні роки, коли додаткові витрати на енергію підвищували вартість овочів та фруктів.
Джерело: propozitsiya.com