Підвищення торгової активності стимулює зростання цін на моркву в Україні. Основною причиною подорожчання у цьому сегменті стало скорочення пропозиції коренеплодів на ринку через сезонний фактор. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit. Сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 12-16 грн/кг ($0,29-0,39/кг), що в середньому на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Оператори ринку такий ціновий тренд пов’язують із суттєвим скороченням пропозиції моркви через період міжсезоння. Зокрема, більшість господарств уже завершили реалізацію моркви середніх сортів, тоді як збирання врожаю пізніших сортів більшість із них ще не приступили. Зазначимо, що на даний момент ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,2 рази вища, ніж рік тому. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту.
Джерело: propozitsiya.com