На Вінниччині виробництво цукру зупинилося через нестачу буряків.

Два з п’яти діючих цукрових підприємств на Вінниччині тимчасово припинили функціонування через брак сировини.

Про це «Укрінформу» повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

«Майже весь перший і початок другого десятидення жовтня на Вінниччині спостерігалися опади. Отже, через надмірне зволоження землі фермери не мали можливості збирати цукрові буряки. Внаслідок подібних кліматичних умов утворився брак цукрової сировини, що спричинило припинення роботи двох цукрових підприємств», — заявили в ОВА.

У відомстві повідомили, що зараз збір врожаю відновився — за останні дні цукрові коренеплоди викопано на 800 гектарах.

Зараз функціонують три цукрові підприємства. Заводи, які припинили роботу, почали збирати цукрову сировину для поновлення діяльності.

В цілому з початку виробничого сезону на цукрові підприємства Вінниччини надійшло 700 тис. т цукрової сировини, з яких перероблено 665 тис. т. Зроблено 94 тис. т цукру.

Цукрові буряки на 17 жовтня агропромислові компанії викопали на 19 тис. га, або на 42% від загальної площі посіву. Середня врожайність реєструється на позначці 431 ц/га, що вище за минулорічну на 29 ц/га.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *