Невелика виноробня може стати прибутковою вже за кілька років

Виробництво крафтового вина може стати прибутковим вже за кілька років.

Про це виданню «Вектор» розповіли самі продюсери.

Зокрема, керівник виноробні Vinoman (виробляє 12 тисяч пляшок) Христина Пекур зазначила, що її виробництво за два роки принесло мінімальний прибуток.

«Якщо ви хочете спробувати свої сили в цьому ремеслі, то хоча б 100 тисяч євро не завадять», – сказала вона про суму інвестицій.

Христина Пекур наголосила, що це принципово обмежує зростання виробництва.

«Обсяги, які ми дещо збільшуємо, залишаються в межах того, що можна контролювати за всіма показниками. Максимум, до якого ми можемо дійти, – це 25 тисяч пляшок, і нас не цікавить масовий продукт», – зазначила вона.

Засновник виноробні «Біолог» Ігор Петренко, який намагається збалансувати крафт і масштаб і виробляє 55 000 пляшок на рік, також отримав прибуток за два роки. Початкові інвестиції становили $300-400 тис. Водночас «Біолог» використовує лише половину ліцензійного ліміту в 100 тис. літрів та експортує продукцію до восьми країн.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *