
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготувала перелік компаній-виробників, що мають право здійснювати експорт агропродукції до Китаю.
Згідно з повідомленням пресслужби відомства, переліки складено у відповідності до вимог, погоджених між Україною та Китаєм.
Так, було сформовано наступні переліки:
- суб’єктів, які планують експортувати ячмінь, кукурудзу та сою до КНР;
- місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР.
«Ці переліки були підготовлені згідно з протоколами фітосанітарних та інспекційних умов стосовно експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Головним управлінням з контролю якості, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки», — заявили у Держпродспоживслужбі.
Ці списки вже розміщено на офіційному інтернет-ресурсі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, нагляд у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».
«Пропонуємо зацікавленим сторонам ознайомитись із переліками та у випадку виявлення розбіжностей до 1 грудня 2025 року повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби», — відзначили у відомстві.
І додали, що контактною особою з вищезазначених питань у Держпродспоживслужбі є Юлія Татарнюк, тел.: (044) 257-92-47 (можливі переривання зв’язку через відключення електропостачання); e-mail: [email protected].
Источник: www.agroportal.ua



