Підсумки лютого на ринку зерна та олійних

АгроМаркет УУБ з Української Універсальної Біржі опублікував аналітичний звіт про ринок зерна та масличних культур за лютий 2025 року.

Згідно з даними, що містяться у звіті, лютий відзначився позитивною динамікою на зерновому ринку, особливо у другій половині місяця.

Про це повідомляє propozitsiya.com зі ссылкою на прес-реліз УУБ.

Внутрішній ринок

«Показники на кукурудзу продовжили рослини. Середня ціна в підсумку місяця склала 9,217 грн/т (EXW), що на 4,02% більше, ніж на початку місяця. Сильна конкуренція за зерно між переробниками та експортерами, а також обмежена пропозиція з-за бажання фермерів продавати, сприяли подальшому зростанню цін», — відзначили аналітики біржі.

У кінці лютого, згідно заявкам на АгроМаркет УУБ, середні ціни на пшеницю 2 і 3 класів знаходилися в діапазоні 9 949 – 9 804 грн/т (EXW). Ціни на фуражі складали 9 375 грн/т (EXW), що на 2,38% вище, ніж на початку місяця.

За даними Укргідрометцентру, агрометеорологічні умови за місяць характеризувались недоліком осадків на значній частині території України. Лишь изредка фиксировались незначні осадки у вигляді снігу або мокрого снігу.

Зовнішній ринок (SWOT)

В кінці лютого ф'ючерські контракти на сільськогосподарські культури, торгувані в Чикаго, були знижені під впливом різних факторів як глобального, так і внутрішнього характеру.

«На фьючерси на пшеницю виявився вплив триваючої геополітичної нестабільності, яка змінила експортну динаміку та створила ризики обмеження пропозиції в ключових регіонах вирощування пшениці. Фьючерси на кукурузу відчували тиск з боку позитивних погодних прогнозів у ключових регіонах вирощування, що підтвердило очікування збільшення пропозиції. Ринок соєвих бобів постраждав із-за тарифів і торгової конфронтації», — додали. аналітики.

Повну версію звіту можна переглянути в безкоштовному чаті для купівлі та продажу сільгосппродукції в Telegram – АгроМаркет UUB – далі «поділітесь номером» – розділ «Аналітика».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *